AQUA FIT

Lage impact

Sporten in het water, dan ben je 90% lichter dan anders! Als je springt of rent in het water ervaart je lichaam niet dezelfde impact dan in een klassieke fitness sessie “aan land”. Dit maakt aquafitness een ideale activiteit voor mensen met artritis, rugklachten, voet- of beenblessures en knieaandoeningen. Ook zwangere vrouwen en zwaarlijvigen profiteren van de verminderde impact.

Calorieverbranding

Volgens de Aquatic Exercise Association verbrand je tijdens een aquafitness sessie tussen 400 en 500 calorieën per uur. De werkelijke hoeveelheid die je verbrandt, hangt af van uw lichaamslengte en gewicht, de intensiteit van uw bewegingen, evenals de watertemperatuur en diepte. Over het algemeen veroorzaken snellere bewegingen waarbij het boven- en onderlichaam in diep water worden ondergedompeld de grootste calorieverbranding.

Kracht

Bij het sporten in het water werk je tegen 12 keer de weerstand van lucht. Gewoon het water schoppen en tot een kom vormen, draagt bij aan de spierontwikkeling, wat zich vertaalt in een hoger metabolisme en een gezonder lichaam. Veel aquafitness lessen bevatten apparatuur zoals waterpeddels, noedels, fietsen, trampolines en kickboards om nog meer kracht te krijgen.


Lessen

Aqua Gym

Aqua Gym bij Aqua Fit

Een les op muziek in ondiep water. Door gebruik te maken van halters, noodles, gloves,… die spierverstevigend werken zal je snel resultaat beginnen merken!

Aqua Bike

Aqua Bike bij Aqua Fit

is fietsen in het water. Altijd in groep en op muziek, en op het tempo dat door de monitor wordt aangegeven. Maar het is niet alleen trappen op de fiets. Er zijn ook armbewegingen en af en toe moet je zelf rechtstaan op de pedalen. Kortom, een goede workout voor de spieren alsook voor jouw evenwicht.


Prijzen

Aqua Gym

1 les 12€
10 beurtenkaart 90€
10 beurtenkaart Studenten 60€

Aqua Bike

1 les 15€
10 beurtenkaart 110€
10 beurtenkaart Studenten 70€

Kaarten zijn te koop bij de receptie van het zwembad


Lessenrooster

Maandag 19h30 - 20h30 Aqua Bike
Dinsdag 12h30 - 13h30 Aqua Gym
Donderdag 19h45 - 20h45 Aqua Gym

Registratie via de NOVASPORT-app


Algemene informatie

Alle lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Je hoeft niet te kunnen zwemmen om deel te nemen aan de aquafit lessen
Inschrijven voor de lessen kan enkel aan het onthaal van het VUB zwembad.

De deelnameprijs voor een aquafit les is exclusief de toegangsprijs voor het VUB zwembad!
Voor meer informatie over het VUB zwembad.
Voor meer informatie over de aquafit lessen info@aquafitvub.com

ASBL Agora Kids
18 Place Saint Antoine
1040 Brussel
N° : 0542.938.197


Contact